Opinion

Glory or Failure (Hungarian)

Dicsőség vagy bukás

“A helyzet valóban az, hogy a Moszkva és Washington közti balhézás tétje a mi biztonságunk. Az amerikai vezetés nem állt Oroszország mellé a terroristák elleni harcban. Az Obama és Hillary Clinton által képviselt külpolitika felelőtlenül aláaknázta a maradék stabilitást is a Közel-Keleten, a számára kényelmetlen vezetők országainak romjain pedig szörnyet teremtett. Amerika – és szövetségesei – a befolyási övezetéért folytatott harcban a nyugati civilizáció gyilkosainak kezébe ad fegyvert és rengeteg pénzt.

És amíg így tesz, addig kamionnal hajtanak bele a karácsonyi vásárainkba, robbantanak, mészárolnak a városainkban. Addig rettegve kell várni az egyházi ünnepeket és minden tömegrendezvényt Európában, összeszorult torokkal figyelni a híreket, folyt-e vér karácsonykor. S a nyugati civilizáció már említett gyilkosai a szövetségeseiket is megtalálták, hiszen ha január elsején azt is halljuk a hírekben, hogy „nem történt semmilyen incidens”, nem lélegzünk fel. Vajon most is napok telnek el, mire megtudjuk, volt-e újabb Köln? Vagy hónapokig sumákolják el a nyugati hatóságok és a média, hogy tinilányokat zaklattak egy fesztiválon, mint a svédeknél? Megnyugtat-e minket a tudat, hogy talán titkolóznak előttünk, talán sokkal sötétebb a valóság, mint hisszük, de legalább nem szítunk idegenellenességet?

Nem várjuk nyugodtan az új évet. Legfeljebb reménnyel, hiszen ha remény nincs, semmi nincs. Reménykednünk kell abban, hogy lesz elég pragmatizmus, felelősség, hit és tisztesség a döntéshozókban jövőre ahhoz, hogy fordítsanak a dolgok alakulásán. S tennünk kell azért, hogy mi magunk elég kritikusak, elég felelősségteljesek, elég bátrak és elég becsületesek legyünk ahhoz, hogy ne mi legyünk egy szebb jövő kerékkötői.”

Read the whole article in Hungarian on Magyar Hirlap Online!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s