Interview

Interview with Janice Atkinson (Hungarian)

„Az emberek akaratát nem lehet megkerülni”

Azért erősödnek az euroszkeptikusok, mert Brüsszel figyelmen kívül akarja hagyni az emberek akaratát – mondta lapunknak Janice Atkinson, a Nemzetek és Szabadság Európája (ENF) európai parlamenti frakció alelnöke. A brit politikus szerint a baloldal felelőtlensége fokozza a migrációs válságot és a terrorveszélyt.

Janice Atkinson 20161020
– Négy hónap telt el a Nagy-Britannia uniós elszakadásáról szóló népszavazás óta, Theresa May miniszterelnök pedig ebben a hónapban jelentette be, hogy jövő tavasszal elindul a hivatalos kilépési folyamat. Valóban minden úgy lesz, ahogyan mondják?

– Természetes, hiszen az emberek kinyilvánították az akaratukat. Ez a vita nem most kezdődött a tagságról, és távolról sem csak a kereskedelemről szól, hanem a szuverenitásunkról, arról, hogy a törvényeink mekkora része származik Brüsszelből. Mégiscsak figyelemreméltó az, hogy a brit cégeknek csak töredéke exportál a többi uniós országba, de mindnek alá kell rendelnie magát a közös szabályoknak.

(…)

– Ukrajna után most Szíria lehet a Moszkva elleni szankciók újabb alapja. Milyen stratégiát tartana helyesnek?

– Katasztrofális a nyugati politika ebben a kérdésben, és ha Hillary Clintont választják meg a Fehér Házba, tényleg a harmadik világháború szélére kerülünk. Tárgyalni kell Oroszországgal, máshogy nem lehet. Most az iraki Moszul ostroma kapcsán nem foglalkoznak azzal a következménnyel, hogy az erősségükből kiüldözött terroristák Európába szivároghatnak és támadhatnak.

(…)

Read the whole interview in Hungarian on Magyar Hírlap Online!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s