Interview

Interview with Georg Mayer (Hungarian)

Brüsszel nem tiszteli a népakaratot

A transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény szupertitkos tárgyalásai és a menekültkvótáról hozott brüsszeli döntések is azt jelzik, hogy az uniós elit az emberek feje felett dönt – fejtette ki lapunknak az Európai Parlament strasbourgi ülésén Georg Mayer, az Osztrák Szabadságpárt EP-képviselője.

Georg-Mayer

– Az Európai Parlament májusi plenáris ülésén frakciója, a Nemzetek és Szabadság Európája vezetői keményen kiálltak az transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodással, azaz a TTIP-pel szemben. Miért ellenzik az egyezményt?

– Először is nem akarjuk, hogy az európai élelmiszeripari standardokat az amerikai szintre csökkentsék, és génmanipulált élelmiszereket hozzanak Európába. Mondjuk, ez az egyezmény már most egy politikai hulla, hiszen aligha érnek véget a tárgyalások az amerikai elnökválasztás előtt. (…)

– Nemcsak a TTIP-pel, hanem a migrációs válság kezelésével kapcsolatban is gyakran bírálják Brüsszelt, amiért a tagállamok feje felett hoz döntéseket. Hogyan lehet ez ellen fellépni?

– Mi ugyanazt mondjuk, mint a magyar kormány: az emberek véleményét kell kikérni a kötelező kvótával és más döntésekkel kapcsolatban. Az osztrák embereket senki sem kérdezte meg, akarnak-e tömeges bevándorlást, kötelező betelepítést. A magyar referendum politikai jel lehet, amelyet nem tud majd olyan könnyen megkerülni az uniós elit. Ausztriában is a direkt demokrácia felé akarunk elmozdulni, svájci mintára, több népszavazással.

Read the full interview in Hungarian on Magyar Hírlap Online!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s