Interview

Interview with Monika Hohlmeier (HU)

„Beszéljünk a magyar sikerekről is!”

Monika Hohlmeier bajor EP-képviselő (CSU) szerint az Európai Néppártnak eszében sincs kizárni a Fideszt, csak egy hangos kisebbség beszél ilyesmiről. A politikus lapunknak hangsúlyozta, vannak vitás kérdések, de ezeket egymás között, barátokként kell rendezni. Hohlmeier sérelmezte, hogy kevés szó esik a magyar kormány sikereiről, például a növekvő gazdaságról vagy a romaintegráció iránti erőfeszítésekről.

Monika-Hollmeyer
– A jövő héten Magyarországról szavaznak az Európai Parlamentben. Hogyan áll a kérdéshez a Néppárt?

– A szocialisták, zöldpártiak és liberálisok keményen harcolnak a magyar kormány és különösen Orbán Viktor személye ellen a parlamentben. Voltak a kormányfőnek olyan megjegyzései, amikor arra gondoltam, hogy bizonyos éles helyzetekben barátokként talán inkább tanácsot kellene előbb adnunk egymásnak. Nagyon örülök annak, hogy a miniszterelnök többször is egyértelműsítette, hogy nincs a halálbüntetés bevezetésére szándék a kormányban. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen közhangulat alakul ki egy brutális bűncselekmény után, és azzal is, hogy a Jobbik nyomást gyakorol Orbánra. De ezt tisztáztuk, szóval részünkről az ügy le van zárva. Ami a bevándorlást illeti, együtt kell működnünk, Németországban és különösen Bajorországban jól ismerjük a problémát. Az illegális bevándorlók, a más uniós országokból érkezők és a menekültek kérdését világosan szét kell választanunk. A kérdéskörben indított nemzeti konzultációt illetően én semlegesebben megfogalmazott kérdéseket javasoltam volna. Biztos vagyok benne, hogy jobb megoldást is talál a kormány. (…)

– Más frakciókból még hangosabban követelik a Fidesz kizárását, célja ennek a Néppárt többségének lefaragása?

– Vannak politikusok, akik ilyen játszmákkal töltik az idejüket, csakhogy az embereket utálják ezt. Elfogadhatatlan ez így. A szocialisták egyébként is szeretik elterelni a figyelmet a saját hibáikról. Látványosan félrenéznek, amikor mondjuk a szociáldemokrata román vezetésről van szó, amely gyakorlatilag egy Guantánamóhoz hasonló börtön létrehozását engedte meg az amerikaiaknak a területén.

Read the whole interview in Hungarian on Magyar Hírlap Online!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s