Interview

Interview with Andreas Mölzer (HU)

Cél az autonómia

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) euró­pai parlamenti képviselője és listavezetője, Andreas Mölzer szerint a határon túli magyar közösségek számára nincs más megoldás, mint az autonómia. A politikus hangsúlyozta, csak informális kapcsolataik vannak a Jobbikkal, mert túl radikálisnak tartják a pártot.

A Szabadságpárt politikusa szerint meg kell reformálni az uniót (Fotó: European Union)– Melyek a Szabadságpárt EP-választási kampányának fő témái?

– A középpontban az Európai Unió további központosítása elleni tiltakozásunk áll. Nem kérünk az Európai Egyesült Államokból, ahol mindent beolvasztanak. A népek Európáját akarjuk, de az első természetesen a hazánk, Ausztria. (…)

– Milyen kapcsolata van a Szabadságpártnak a magyar pártokkal?

– Nagyon sajnálom, hogy egyetlen magyar párttal sem állunk hivatalos kapcsolatban. A Fidesz a kereszténydemokrata pártcsalád tagja, ezért nincs velünk kapcsolata. Ugyanakkor sok fideszes politikust ismerünk, s többször is támogattuk a Fidesz és az Orbán-kormány politikáját. Másfelől ott van a Jobbik, amely viszont számunkra túl radikális. Személyes kapcsolatok persze velük is vannak, de pártszinten ez lehetetlen. (…)

Read the whole interview in Hungarian on Magyar Hírlap Online!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s